Frallor

Hembakat bröd oavsett tid på dygnet är alltid en succé. Du kan sätta denna det på morgonen och ha färskt bröd till middagen t.ex. en god soppa eller fyll brödet med kycklingfilé och sallad osv. Sent ikväll väntar jag ett gäng tonåringar som bilat från Göteborg. När de kommer så står tekannan framme, juicen är pressad och bröd med pålägg finns på bordet 😊

ca 15- 20 st

50 g jäst

5 dl ljummet vatten 

2 dl gräddfil

2 tsk salt

½ dl rapsolja

ca 15 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt gräddfil, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig men lite klibbig deg. Kör den i en hushållsmaskin i ca 5 min. Dela degen i 15-20 bitar och vänd varje bit i lite vetemjöl. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen ca 6 tim. Sätt ugnen på 250 grader och ta fram bröden ur kylen. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s